Corty’s Own Quinoa-frikadeller

Ingredienser

Lige dele kogt quinoa og røde linser, 2 dl af hver (tørrede), kogt 20 minutter i dobbelt så meget vand

3 rødløg

4 fed hvidløg

4 gulerødder

1 squash

– eller andet fra grøntsagsskuffen, der trænger til at blive brugt

100 g valnødder – eller andet, måske solsikkekerner, havregryn eller andre nødder

4 spsk. fiberHUSK (eller pofiber)

4 spsk. hampfrøskaller (kan udelades)

2 spsk. gærflager (kan udelades)

2 tsk. paprika

1 tsk. sennepspulver

salt og peber

1 dl lys frugtsaft eller mælk (du kan sagtens bruge havremælk eller andet vegetarprodukt)

4 æg

Fremgangsmåde

Start med at koge quinoa og linser – sammen eller i hver sin gryde. Jeg koger tit flere linser og laver en hummus af dem, der kan spises sammen med frikadellerne. Lad dem køle en anelse – de behøver ikke køle helt af.

Skær løg, hvidløg, gulerødder og squash (og evt andre grøntsager) i tern, og hak dem i foodprocessor ned til riskornsstørrelse.

Kom grøntsagsblandingen over i en stor røreskål. Tilsæt groft hakkede valnødder, fiberHUSK, hampfrø og gærflager, frugtsaft, krydderier, salt og peber. Rør rundt, så det bliver god blandet. Rør quinoa og linser i, og slut med at røre æggene i. Lad blandingen hvile 10 minutter, og tænd imedens ovnen på 200 grader. Den skal hvile, for at pofiberen når at suge væde.

Nu skal blandingen have en konsistens, så du kan forme fine, faste frikadeller. Brug en ske til at forme kugler af passende størrelse. Læg dem på en bageplade (jeg bruger altid bagefolie), og tryk dem “frikadelleflade”. Jeg får plads til 12 quinoa-frikadeller på en plade, og der bliver af denne portion ca. 36 frikadeller, og det passer lige med 3 plader.
Til den 3. plade bruger jeg risten med bagefolie på.

Du kan sagtens bage alle 3 plader samtidig ved 200 grader varm luft. Sæt quinoa-frikadellerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag pladen ud, og vend quinoa-frikadellerne, kom dem i ovnen igen i 20 minutter.

TIP! Du kan komme alle slags krydderier i dine quinoa-deller sammen med eller som erstatning for paprika og sennepspulver.

En indisk garam masala blanding eller biryani krydderi, fransk version med estragon, italiensk med salvie og rosmarin – eller hvad du har lyst til på dagen. Og brug endelig friske krydderurter.

Et voila! Bon appetit!

Copyright: Den pudrede ugle

Skriv en kommentar